Lefke Turizm Derneği

Lefke bölgesinin, tarihi,kültürel ve doğal turizm potansiyelinin ortaya çıkartılması, planlı bir şekilde korunması ve tanıtılması amacıyla, 13.Nisan.2010 tarihinde kurulan, Lefke Turizm Derneği yürütmüş olduğu faaliyetler ile adından söz ettirmektedir.

Çevre dostu sürdürülebilir turizm ilkelerini benimseyen dernek, tarihi zenginliklerin korunarak, gelecek nesillere taşınıp tanıtılması, çevrenin korunmasına ve yerel kültürünün yaşatılmasına özel önem vermektedir. Her yıl Haziran ayında Lefke Ceviz Festivali ve Kasım ayında ise Lefke Hurma Festivali, Lefke Turizm Derneği'nin öncülüğünde geleneksel olarak düzenlenmektedir.

Yönetim Kurulu

Hasan Karlıtaş – Başkan, Türkay Fotalı – Asbaşkan, Nermin Şanlıdağ – Genel Sekreter, Özdemir Şanlıdağ – Mali İşler Sorumlusu, Ergun Taşkın – Turizm Sorumlusu, Şansel Kırca – Sosyal İşler Sorumlusu, Elvan Yolaç– Halkla İlişkiler Sorumlusu, Vedat Çağanağa – Projeler Sorumlusu, Cem Kızılgök – Basın Yayın ve Tanıtım Sorumlusu, Silvan Yaşlı – Faal Üye, Aliye Büyük – Faal Üye, Vesile Evrim – Faal Üye, Cumali Karakuş – Faal Üye, Cemal Yorulmaz – Yeşilırmak Temsilcisi, Deniz Solyal – Yeşilyurt Temsilcisi, Yusuf Nidai – Bademliköy Temsilcisi, Gökhan Borhan – Bağlıköy Temsilcisi

Disiplin kurulu

Aslı Gönen – Kubilay Öğütveren – Pembe Coşkun – Hülya Kasap